Grimstahörnan

Grimstahörnan är en mötesplats på Grimstagatan 89 för alla boende i Grimsta, i syfte att skapa trygghet och att uppmuntra till engagemang i området. Grimstahörnan startades som ett  samverkansprojekt initierat av Grimstaskolan, stadsdelsförvaltningen Hässelby-Vällingby, och Svenska Bostäder och har från och med vårterminen 2016 blivit en ordinarie verksamhet.

För Grimstaskolans elever årskurs 6-9 erbjuds läxhjälp mån-tis kl 14-18, samt ons och tors mellan kl 14-16. Samtidigt erbjuds möjlighet till aktiviteter såsom fotboll, dans, öppen idrott, mm. Syftet är att stärka elevernas informella och formella lärande. Torsdag kl 16-18 och fredag kl 14-18 erbjuds öppen verksamhet där ungdomarna får möjligheten att umgås, spela spel, baka, idrotta mm.

Varje dag finns alltid minst två personal på plats som assisterar ungdomar i att använda verksamheten och de aktiviteter som erbjuds på bästa möjliga sätt.

För boende finns möjligheten att använda lokalen i olika ändamål, exempelvis ha föreningsmöten, skapa studiecirklar, ordna temakvällar, it-utbildningar etc.

Vid allmänna frågor kontakta gärna:

Alena Jukic 08-50845245 alt. 076120 54 49 alena.jukic@stockholm.se

Ziad Hanad Ibrahim 08-508 421 34

Eller personal i lokalen 08-50845291 alt. 0761245291

Vid specifika frågor

Ansvarig för kulturaktiviteter: fritidsassistent Alena Jukic alena.jukic@stockholm.se

Ansvarig för läxhjälp: Amira Altinsöz amira.altinsoz@stockholm.se

Ansvarig för idrottsaktiviteter: samhällsvägledare Mohammed Basem Almosawi mohammed.basem.almosawi@stockholm.se

Vi finns även på facebook som Grimstahörnan och på Instagram som @grimstahornan

Varmt välkomna att höra av er!