Årskurs 3

VECKOBREV FÖR ÅRSKURS 3

Vecka 39

Den här veckan har barnen fått en musikläxa av Johanna. De ska intervjua någon vuxen. Läxan ska med på onsdag .

Veckan som kommer är den sista veckan barnen har idrott ute. Från och med vecka 40 kommer de att ha inomhusidrott i Vällingbyhallen.

På föräldramötet kom det förslag på att arrangera aktiviteter alla 3:or tillsammans för att lära känna varandra inför 4:an. Vi har fått förslag på en förälder från varje klass som kan sitta med i aktivitetsgruppen men det behövs fler. Ni som är intresserade av att hjälpa till eller har idéer på vad man kan göra kan maila ert barns lärare.

Nu kommer vi att börja ett nytt tema som heter Från frö till frö. I läroplanens centrala innehåll står det att vi ska behandla ”Djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider.” Under metoder och arbetssätt står det ” Enkla fältstudier och observationer i närmiljön.” och ”Enkla naturvetenskapliga undersökningar.”

Händer vecka 39

• Måndag:
  • Tisdag:  lämna in läxorna
  • Onsdag: 3C simskola. Nya läxor delas ut.
  • Torsdag: 3A idrott – sista uteidrotten.
  • Fredag : 3B idrott – sista uteidrotten.

Hälsningar Sofia, Kerstin, Carina, Patrik, Roxanne, Ubbe & Saron

Vecka 38
Tack alla föräldrar som hade möjlighet att komma på föräldramötet!

I torsdags hade vi Skoljoggen. Det var roligt som vanligt och barnen kämpade på.

Det är utvecklingssamtal under den här veckan. Barnen har undervisning som vanligt men med vikarie.  OBS! Kom ihåg att hämta ditt barn innan samtalet. Vi kommer att sätta upp lappar på klassrumsdörrarna med information om vilken sal samtalen kommer att vara i.

Vi håller på att avsluta vårt tema om småkryp. Snart börjar vi ett nytt spännande tema!

Vi arbetar vidare med multiplikation och division i matten.

Glöm inte att ha med läxorna på tisdagar. Vi arbetar med läseboken då så det är viktigt att alla har med sig den.

Händer vecka 38:

Måndag:

Tisdag:  Lämna in läxorna.

Onsdag: 3C simskola. Nya läxor delas ut.

Torsdag: 3A idrott

Fredag : 3B idrott

Ha en trevlig vecka önskar Sofia, Kerstin, Carina, Patrik, Roxanne, Ubbe & Saron