Till innehåll på sidan

Årskurs 6

VECKOBREV FÖR ÅRSKURS 6

Vecka 40

Måndag den 3/10 ar vi studiedag och det innebär att eleverna är lediga.

Information från idrottslärarna: Från och med nästa vecka, vecka 40 börjar vi med inneidrott. Åk 4 och 5 går till Vällingbyhall, åk 6 åker med buss till Åkermyntan-Riddersvikshallen. Då hoppas vi att buss kommer till skolan och hämtar oss, tillbaka åker vi kommunalt. Elever ska ha med sig ombyte, handduk osv ,de har tillgång till omklädningsrum och dusch i båda två hallar.

Matematik och NO: under vecka 40 kommer det vara ett matematikprov och även ett NO-prov.

 

SO: Vi arbetar vidare i religion om hinduism och buddism.

Engelska: engelska ska eleverna skriva en kort faktatext om ett djur. Uppgiften ska vara klar till fredagen den 7/10.

 

Vecka 39

Den här veckan är det dags för simtest, detta gäller EJ de elever som redan går på simskola på onsdagar. 6a har simtest på måndag 26/9 på idrottslektionen. De elever som har simskola på onsdagar slutar klockan 12.45 på måndagen. 6b har simtest på onsdag 28/9 på idrottslektionen. De elever som har simskola på onsdagar slutar klockan 13.40.

Tisdagen den 27/9 har vi konferens i skolan och eleverna slutar klockan 12.20, för de som vill finns Hörnan öppen.

Under vecka 39 kommer det att vara ett musikprov.

Måndagen den 3/10 är det studiedag för oss lärare och eleverna är lediga.

Under kommande veckor kan det bli en del mindre tester och prov. Vi informerar förstås eleverna i tid om detta men det är också deras ansvar att hålla reda på dagar och tider för dessa.

I SO fortsätter vi med religion och har nu kommit fram till att läsa om hinduismen.

I svenska har vi snart läst klart boken Sanning eller konsekvens.

Under engelsklektionerna har vi pratat om djur och eleverna kommer att få skriva en kort faktatext om ett djur.

Hälsningar Maria och Lotta

 

Vecka 38

Härligt med ännu en vecka med sol och värme!

Vi startade förra veckan med orientering. Det var tyvärr många elever som var frånvarande under orienteringen. Orientering är en stor del utav bedömningen i idrott och det var synd att det var många som missade denna aktivitet. Vi hoppas att eleverna får fler möjligheter att visa sina kunskaper i orientering. 

I matematik har vi startat ett nytt kapitel som handlar om procent och sannolikhet. Det är bra om ni föräldrar hjälper era barn och pratar mycket om hur procent används i er vardag.

På NO-lektionerna arbetar vi just nu med växter. Vi kommer att ha prov på växter och djur vecka 40.

Vi hade i torsdags i SO ett litet förhör om syskonreligionerna. Nästa vecka fortsätter vi med religion och nu ska vi börja läsa om hinduismen.

Under torsdagen sprang klasserna skoljoggen på Grimstaängen.

Påminner igen om att glosorna vi går igenom i skolan finns på www.liber.se/glosmaskin om man vill träna lite extra.

Hälsningar Maria och Lotta

 

 

Vecka 37
Måndag 12/9 är det dags för orientering i Grimstaskogen. 6b har en tid klockan 9.00. Vi ses i klassrummet ombytta och klara för idrott. 6a har en tid klockan 10.00. Vi börjar 8.20 som vanligt i klassrummet. Orienteringen är endast under förmiddagen så det är vanliga lektioner efter. Det är viktigt att man är med på orienteringen då idrottslärarna ska ha med det i bedömningen av ämnet.

Torsdag 15/9 är det dags för Skoljoggen! Vi ska springa klockan 12.50 och skoldagen är slut efter detta. Som vanligt är det insamling, också denna gång för SOS byar. Det har fungerat mycket bra med EN symbolisk krona från varje elev! Vi har alltid fått mycket mer än så. Alla får lämna hur mycket man vill naturligtvis.

Det kommer vara ett förhör om syskonreligionerna torsdagen den 15/9, därefter kommer vi börja läsa om hinduismen.

Hälsningar Maria och Lotta

 

 

Vecka 36

Den här veckan har vi vanlig skoldagar t.o.m onsdag eftersom vi åker på vår efterlängtade skolresa på torsdag.

I SO läser vi om världsreligionerna och vi har börjat med att repetera och prata om de tre syskonreligionerna.

I svenska läser vi en bok som heter Sanning eller konsekvens och diskuterarar den tillsammans och arbetar med frågor kring boken.

I engelska har vi börjat med vårt nya läromedel Good Stuff A Gold. Till boken finns en bra hemsida där man kan träna glosor: www.liber.se/glosmaskin.

I matematiken arbetar vi med decimaltal.

 

Tisdagen den 6/9 är det dags för fotografering.

6b klockan 9.10.

6a klockan 13.00.

På torsdag den 8/9 åker vi till Kärsön. Vi samlas i klassrummet klockan 9.30.  Vi äter lunch i skolan och sedan beger vi oss. Kom ihåg att man ska ha ett eget mellanmål med sig till den dagen. Vi kommer tillbaka till skolan under fredagen och om man vill får man vara kvar och äta lunch i skolan. Vi kommer att samla in allas mobiltelefoner under tiden vi är på Kärsön eftersom det är en resa där man ska umgås med varandra. Vi kommer att ha en tid när alla får ha sin mobil för att kunna ringa hem men sedan samlar vi in dessa igen.

Vill ni ringa oss så är våra telefonnummer:

Maria: 08-508 059 27
Lotta: 076-124 52 28.

Vi hoppas på fint väder
Hälsningar Maria och Lotta

 

Vecka 35

Nu är vi tillbaka och det känns roligt att terminen har startat så bra. Vi har haft fullt upp med alla utvecklingssamtal och det har varit trevligt att träffa er alla.

De olika ämnena har startat och vi läser nu efter ordinarie schema. Det är längre dagar nu när man går i årskurs 6, det är jättebra om man har med sig en frukt att äta på någon av rasterna för att orka de längre dagarna här i skolan. Eleverna har varit och hälsat på hos Grimstahörnan och ni föräldrar är välkomna gå dit för att bekanta er med personalen och se hur verksamheten fungerar.

Viktig information: Bygget av ny idrottshall pågår som bäst och vi ber alla elever och föräldrar att respektera de avstängningar som gjorts. Det har kommit till vår kännedom att såväl elever som föräldrar använder den trottoar som är avspärrad med en bom. Lastbilschaufförerna har ingen möjlighet att upptäcka en person som går där det är avstängt. Vi måste hjälpas åt så att ingen olycka sker. Vi kommer även be de som ansvarar för bygget att spärra av med mer än en bom

Information till de som ska gå på simskola: Simskolan kommer att vara på onsdag förmiddag med start denna onsdag 31/8. Det kommer alltid vara en vuxen som  följer med. Det är väldigt viktigt med ett aktivt deltagande  på varje simlektion för att resultatet inte påverkas av frånvaro.

Fredagen den 2 september fyller Grimstaskolan 60 år! På förmiddagen kommer vi att läsa om ABC-staden Vällingby och efter lunchen är det tårkalas! Föräldrar är hjärtligt välkomna från klockan 12.30 på skolgården. Hoppas att vi ses!

Hälsningar Maria och Lotta

 

Dela:
Kategorier: