Nytt rektorsbrev

Trots några bakslag så verkar det nu som om våren äntligen är på väg.

Vår nya idrottshall är snart klar att tas i bruk. Det pågår färdigställande av konstverket ”Fiskar” av Carl-Johan De Geer och plattsättarna jobbar för fullt med gången mellan skolan och idrottshallen. Vi har lånat ut vår ena lägenhet till Arcona så att de kan ha det som kontor för att kunna få bort byggbodarna och  påbörja avetablering och färdigställande av marken.

Ytterligare en rolig nyhet för oss är att vi är utvalda till att få vår skolgård upprustad. Vi kommer bli kontaktade av projektledare med stor kunnighet inom området. Från skolans sida har vi även lyft frågan till diskussion ute i klassråden och i elevrådet för att fånga upp idéer och synpunkter från våra elever.
Som ni sett i vår lokaltidning så kommer vi även få en ny fin matsal samt lite andra förbättringar av våra lokaler. I detta arbete har Stockholms stads byggnadsantikvarie varit delaktig eftersom Grimstaskolan är av stort arkitektoniskt intresse. Våra målningar i aulan till exempel är målade av Einar Forseth som även skapat guldmosaikerna i vårt Stadshus.

På skolan är arbetet med nationella proven igång och våra åttor har varit ute på prao. Kontakten med yrkeslivet är en så viktig del när man ska börja fundera över vilken väg ut i arbetslivet man tänker sig.

På Grimstahörnan har man nu kommit till den punkt i sin planering då man börjar fundera över vilka aktiviteter som påsklovet ska innehålla. Som vanligt är man noga med att höra vad ungdomarna skulle vilja göra. Vi får se vad det blir när man slipat färdigt på programmet!

Ha det gott i vårsolen!