Programmering på schemat

Så här skriver Stockholms stads skolblogg Pedagog Stockholm om Grimstaskolans programmering. Läs hela artikeln här

Med programmering på schemat för elevens val har elever på Grimstaskolan fått möjlighet att förstå hur teoretiska programkommandon får praktisk effekt. För en del elever kan det också har inneburit en högre närvaro i skolan.

Åttondeklassarna Linus Karlsson och Alexander Kment på Grimstaskolan blickar djupt in i datorskärmen tillsammans med läraren Peter Söderström. De försöker lista ut varför datorn inte vill uppdatera programkoden som styr den ilsket blinkande lampan som via ett kretskort är kopplat till datorn.

– Vi behöver sannolikt uppdatera drivrutinen på datorn för att kunna uppdatera våra kommandon. Men, eftersom ingen av oss har administratörsrättigheter på datorn blir det en utmaning, säger Peter Söderström med höjda ögonbryn.