Nytt rektorsbrev!

Välkomna tillbaka efter ett förhoppningsvis riktigt bra lov!

Nu väntar vi på sol, värme och att vi får vår skolgård sopad så att våra elever kan börja använda alla saker vi har köpt in för att få till mer aktivitet under rasterna.

Som ni kanske har läst så finns det nu två rörelser som jobbar för att våra barn- och ungdomar ska röra sig mer och vi på Grimstaskolan hänger självklart på. De två rörelserna heter Generation Pep ( stöds av kronprinsparet Victoria och Daniel) samt Spring i benen.
Sverige är världsledande när det gäller att äta godis, vi äter 15 kilo per person och år, barn i årskurs 5 går 4000 steg mindre per dag jämfört med för några år sedan och fyraåringar tillbringar halva sin vakna tid stillasittande. Så kan det inte fortsätta!
Forskningen visar även på att studieresultaten påverkas mycket positivt av att du rör på dig.

Grimstaskolan har därför en annons ute där vi söker en socialpedagog/rastpedagog som ska sätta fart på aktiviteterna och leda arbetet med mer rörelse i vardagen tillsammans med våra idrottslärare.

Vi har även nu en skolidrottsförening för att kunna erbjuda thaiboxning, dans och badminton för våra äldre elever. Alla aktiviteter även om de ligger utanför skoltid ska självklart vara kostnadsfria så att alla kan vara med.

Vänliga hälsningar Marita Svahn, rektor